De omgeving

strand

Het strand en de duinen van Julianadorp aan Zee

Julianadorp ligt in de kop van Noord-Holland, ongeveer 5 km van Den Helder en Texel. Wilt u naar het strand en de zee, dan bent u in een paar minuten lopen op één van de schoonste stranden van Nederland. Daar ligt een gezellig strandpaviljoen met een beschut groot terras, dat zelfs 's winters open is. Honden zijn toegestaan op het strand. In het hoogseizoen wordt het strand bewaakt. Toiletten zijn aanwezig. Op ongeveer 1.5 km ligt een officieel naaktstrand, Strandslag Falga.

Mogelijkheden om uw vrije tijd te besteden tijdens de vakantie zijn: fietsen, wandelen, vissen, vliegeren, golven (9 holes), paardrijden op het strand, surfen, zeilen, winkelen of gewoon uitrusten.

Uitstapjes

Voor ieder gezinslid is er deze vakantie wel wat te doen en er zijn veel uitstapjes mogelijk. Erg mooi zijn de bollenvelden in april / mei. In de "Kop" vindt men het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld. In febr/maart wordt in Breezand de lentetuin (http://www.lentetuin.nl/) georganiseerd. Jaarlijks in mei worden in Anna Paulowna en Breezand de jaarlijkse bloemendagen gehouden (http://www.bloemendagen.nl/). Veel mooie bloemmozaïeken zijn dan te zien. Interessante uitstapjes zijn bijvoorbeeld het Marinemuseum, Fort Kijkduin, Zeeaquarium en de jaarlijkse Vlootdagen in Den Helder, een dagje Amsterdam, Afsluitdijk, Alkmaar (Kaasmarkt), Texel (Ecomare) en de schilderrijke plaatsjes zoals Kolhorn en Schagen. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen (aan het IJsselmeer) is ook zeer de moeite waard. Er worden verschillende boottochten aangeboden in Den Helder, Den Oever en vanuit de havens aan het IJsselmeer. Vanuit Den Helder kan men onder andere op zee vissen en vanuit Den Oever worden er excursies georganiseerd op de Waddenzee.

Supermarkt

Voor alle dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij verschillende winkelcentra. Diverse supermarkten zijn tevens zondag open. De Riepel (Deen, zondag open), Het Loopuytpark (Aldi en Lidl) en Dorperweerth (Vomar). Albert Heijn in Callantsoog is 7 dagen in de week van 8-22.00 uur open. kerk strand